Hitta din egen stil

Känner du dig fast i en stil du sedan länge har tröttnat på? Många vill byta utseende och provar att ändra hårstil med ny färg och klippning, uppdaterar garderoben och gör andra stora förändringar. Det är viktigt att trivas i sin egen kropp, och det finns mycket du kan göra för att hitta din egen stil.

Hos Motiva Sverige går det att få rådgivning kring bröstoptimering och bröstimplantat. Motiva strävar efter att erbjuda kvinnor säkra lösningar och implantat för den som vill förändra sin kropp, till exempel efter amning eller operationer. Här kan du i samarbete med kirurger anpassa ditt utseende och nå dina önskade mål.

Ny frisyr

Under coronapandemin har många låtit sitt hår växa ut och struntat i att färga det, vilket kan ha resulterat i den senaste trenden inom hårfärgningsteknik som kallas för ”shadow roots”. Här är målet att skapa en osynlig övergång mellan ditt färgade hår och din utväxt, vilket sker genom att rötterna färgas och håret lyfts en halv nyans och blir ljusare. Detta ger en sömlös utväxt och en mjukhet i håret.

För den som gillar blont hår har den nya trenden ”bronde” kommit som är en sorts mellanting mellan brunett och blondin. Under våren tros många blondiner satsa på varma koppar- och honungsnyanser. Det har också blivit allt mer populärt med pastellfärgat hår, i nyanserna ”muted lilac”, ”powder peach” och ”dusty rose”.

Hållbar garderob

En annan tydlig trend som är här för att stanna är att leva mer hållbart. Textilindustrin är en av de mest förorenande industrierna, därför behöver vi minska på klädkonsumtionen och använda det vi redan äger. När du skapar din hållbara garderob bör du utgå från din egen stil. Kanske du behöver en bra basgarderob, som en svart kavaj, en vit skjorta och en beige trenchcoat? Allt detta går att hitta i snygga varianter på second hand.

Det är viktigt att vara påläst för att verkligen konsumera på ett hållbart sätt vad gäller mode och shopping. En hållbar garderob är svår att skapa trots att modebranschen ofta lyfter fram denna aspekt som ett mantra. Det som presenteras som hållbart är ofta återvunnen polyester, vilket konsumenterna inte efterfrågar i någon högre grad.

Magdalena Petersson McIntyre är konsumtionsforskare. Tillsammans med etnologen Elias Mellander har hon gjort en studie vars resultat visade att många plagg som köps av konsumenterna inte används. I studien har de djupintervjuat 20 personer kring deras garderobsinnehåll. Slutsatsen blir att det inte går att lösa problemet med att konsumera ännu mera, vilket innebär att det krävs ett nytt sätt att tänka. FN har tidigare visat att klädindustrin släpper ut mer växthusgaser än vad sjöfarten och flyget gör tillsammans.

Leave a Reply