Gör hemmet mer hemtrevligt med personliga detaljer

Ljusstakar

Att använda sig av ljusstakar och ljuslyktor är ett välkänt och etablerat knep för att höja mysfaktorn hemma. Mässing- och silverljusstakarhar länge varit populärt och skänker hemmet den trendiga aspekten som så många eftersöker, men även en tennljusstake är väldigt snyggt och fint att använda sig av i hemmet. Den känslan som just ljusstakar och lyktor ger är att hemmet blir extra hemtrevligt och mysigt. Det kan även ge en fin touch till ett stilleben eller till valfri möbel. Att tända levande ljus ger dessutom välbefinnande för själen och lugnet sänker sig på kvällen i samband med detta.

Vaser och krukor

Vaser och krukor är inredningsprylar som vi länge har använt oss av i vår heminredning, både med växter i eller helt tomma som ett blickfång. Tidigare användes kanske framförallt vaser som endast en funktion, att rymma en blomma och inte så mycket för dess utseende. Detta har verkligen förändrats fram till idag då det finns en uppsjö av olika märken som producerar den ena designade krukan efter den andra. Krukan har alltså blivit en riktig trendpryl som många funderar både en och två gånger kring innan de inhandlar till hemmet. Det som sammanfattar både kruka och vas i den trendbild vi har just nu är att de gärna får ta plats och verkligen synas i rummet. Därav spelar det mindre roll vad de är fyllda med, men självklart gör blommor det där lilla extra i en vacker kruka eller vas.

Växter

Att inreda med växter kan verkligen förvandla ett hem på nolltid. Växter kan verkligen konsten att ge hemmet den där extra ombonade känslan. Du kan exempelvis hänga upp växterna i amplar från taket eller i ett fönster. Eller sätt en vacker kruka på en piedestal i rummet, då får verkligen växten däri ta sin rättmätiga plats. Ett smart sätt att ta tillvara på dina snittblommor är att torka dem, då får du buketter som håller hur länge som helst och är minst lika vackra som dess färska föregångare. Att satsa på riktigt lummiga gröna växter som i sin tur skapar en härlig oas i hemmet är verkligen ett tips att ta tillvara på.

Textilier

Till sist kommer kanske det mest uppenbara tipset gällande att göra ditt hem ännu mer hemtrevligt än vad det redan är, genom att använda olika typer av textilier. Att addera tunga härliga gardiner i sovrummet ger den där lyxiga hotellkänslan som är så eftertraktad just nu. Eller att köpa ett gäng kuddar i mustiga nyanser och material till soffan för att få den att se riktigt inbjudande ut, tillika hallen eller någon annan plats som kan behöva lite mjuk textil. Använd helt enkelt textiler för uppmjukande effekt i stela rum och miljöer och ditt hem får en hemtrevlig helhet.

Leave a Reply