Styla plagg så de blir personliga

Din personlighet speglas ofta genom din stil i form av vilka kläder du bär och vilka varumärken du väljer att identifiera dig med. Oavsett vilka trender du blir inspirerad av, så sätter ofta dina accessoarer en viss framtoning kring hur du är som person. Till och med vattenflaskor kan skapa en image kring att vara fullt medveten om en rådande hälsotrend. För att skapa en personlig stil kan du uppdatera dina plagg med textilfärg och paljetter. Sy om dina jeans till en kjol eller sätt en vacker brosch på dina stilettklackar. Idag är det även trendigt att personifiera sina kläder och accessoarer med monogram.

Mixa och matcha på nya sätt

En personlig stil kan lätt skapas genom att styla plagg som du redan har i din garderob. Oavsett om det är din favorittröja eller ett misslyckat spontanköp, finns det alltid nya sätt att skapa unika outfits på. Om du känner att du inte har något att ta på dig, testa att använda dina plagg på ett nytt sätt! Matcha dem på sätt du aldrig tänkt förut, det enklaste sättet är att jobba med kontraster och olika silhuetter. Använd dina basplagg på ett nytt och kreativt sätt genom att ha en kjol över dina favoritjeans. Sätt en egen touch genom att styla din skjorta som en kjol till en t-shirt, använd den bak och fram eller knyt den som en turban. Låt inte heller dina finkläder hänga i garderoben och vänta på ”rätt” tillfälle att bli använda på. En festlig klänning kan du styla med en långärmad topp och sneakers. Att lägga till accessoarer är ett snyggt sätt att få fram din personlighet på. Klä dig efter humör med små eller stora smycken, färgglada strumpor eller hatt.

Personlig stil med fokus på hållbarhet.

Idag går det att kombinera en personlig stil med ett modeintresse, ur ett hållbarhetsperspektiv. Att återanvända och personifiera sina kläder är ett bra sätt att aktivt ta ställning kring modebranschens miljöpåverkan. Bomull används till cirka hälften av alla textilier som tillverkas i hela världen och idag krävs otroligt stora mängder resurser kring produktionen i form av vatten och kemikalier. Enligt naturvårdsverket krävs ungefär 11 000 liter vatten för att tillverka ett par jeans. Många företag arbetar kontinuerligt för en bättre hållbarhet i modebranschen men tills dess har vi också ett ansvar kring hur vi väljer att konsumera. Nästa gång du tänker att du inte har något att klä på dig, ta en extra titt i din garderob och låt din personliga stil skapa något nytt och unikt. Istället för att köpa nya shorts, klipp av ett par gamla slitna jeans! Din personliga stil behöver inte bara styras av trender. Att istället återanvända de plagg du har och genom det konsumera mindre är inte bara bra för miljön – det är även vänligt för plånboken!

Leave a Reply