Inspirationskällan Pinterest

Har du någonsin förlorat dig själv i timmar med scrollande på Pinterest? Om inte, eller om du inte ens känner till denna plats på nätet, bör du bekanta dig med den snabbt. Pinterest är helt enkelt en typ av anslagstavla på internet. När du hittar en bild som du gillar på nätet kan du ”pinna” den, det vill säga fästa den på din egen sida på Pinterest. Du kan även följa andra och låta dem följa dig. På så sätt kan du dela det som inspirerar dig med människor världen över.

Skapa olika anslagstavlor

Inne på Pinterest kan du skapa olika anslagstavlor för olika inspirationsområden. Du kan till exempel ha en tavla för mode, en för inredning och en för träning. På så sätt kan du enkelt spara det du Pin it!gillar utan att behöva spara ned det på din dator. Du får dessutom en väldigt bra överblick på dina olika intresseområden. Pinterest växer snabbt och har även svenskar anställda på kontoret i USA vilket visar på att det har blivit en mycket populär plats på nätet. Precis som det finns stora Youtubers och stora Instagrammare, finns det också populära profiler som många följer på Pinterest.

Perfekt för temafesten

Eftersom möjligheten att skapa olika anslagstavlor finns är det utmärkt att samla all sin inspiration för till exempel en temafest på sidan. Du kan också lätt hitta andra som har haft fester med samma tema och ta del av deras inspiration. Att göra egna anslagstavlor för bröllop och andra andra stora högtider som till exempel julen är också mycket populärt, därför finns dessa i massor. Om du vill ta del av inspiration från hela internet och världen är Pinterest den perfekta platsen att besöka. Det enda du behöver göra är att starta ett konto, logga in och börja pinna sånt som du tycker är spännande, intressant eller vackert.

Leave a Reply