Lär dig styla rätt

Vill du bli stylist eller kanske själv bli omstylad men inte riktigt vet hur du ska gå tillväga? Ska du satsa på en helt ny garderob eller är det bättre att använda det du redan har? En ny look kan göra mycket för självförtroendet både till vardags och fest. Oavsett om det är du som ska stå bakom stylingen eller någon annan finns det vissa grundregler att ta med i beräkningen för riktigt fina resultat.

Hemligheten bakom stylistens jobb är att hitta kläder, frisyrer och accessoarer åt sina klienter som passar både deras personlighet och kroppsform. Har du till exempel sett Trinny och Susannah styla om folk i Sverige och utlandet har du säkert redan förstått att det handlar om att hitta kläder som sitter väl och som reflekterad bärarens karaktär. En bra början är att hitta några av världens mest kända varumärken hos https://www.johnells.se/ och ge extra uppmärksamhet åt klädernas form och design.

Satsa på vardagen

Visst är det kul med festkläder men det är ju vardagen som tar upp det mesta av ditt liv. Börja därför med att satsa på den genom att skaffa snygga kläder som kan användas varje dag. Ett par välsittande byxor eller en kjol, några toppar och en jacka är en bra början. Håll dig till relativt neutrala färger för att kunna kombinera mycket. Tänk också på att välja rätt storlekar då inget ser så slarvigt ut som en illasittande kavaj eller dräkt, hur påkostade de än är. Vanliga misstag är att antingen skaffa kläder för framtiden, till exempel när du gått ner 10 kilo, eller att köpa fel storlek för att dölja eller framhäva för mycket.

Det sitter i detaljerna

Den personliga touchen kommer framförallt med detaljerna. Efter att du har skaffat en snygg och funktionell garderob kommer nästa steg, vilket är det som gör outfiten unik. Gör som italienarna och skaffa några kul halsdukar eller sjalar i starka färger, eller varför inte några spännande smycken? Frisyren spelar också stor roll för att framhäva personligheten och kan förändra hela intrycket som kläderna ger. Var inte heller rädd för att experimentera – det är ju halva nöjet!

Leave a Reply