Ordning och reda

En regel när det kommer till ordning bland smyckena hemma är att man ska kunna se allting som man har. Sluta därför med att spara askar som du sedan lägger i lådor, och som sedan mer eller mindre glöms bort för att man inte använder dem. Självklart ska man ha ordning och reda bland sina smycken, men det innebär inte att allting måste vara nerpackat och inte synas. I följande inlägg kommer några tips på vad man kan göra hemma för att få bättre överblick över vad man egentligen har, och ordning så att man alltid hittar det man söker. Experter menar att om man inte ser vad man har så kommer man glömma bort att man har det förr eller senare. Så tänk på följande saker när du gör iordning tillhållsplatsen för smyckena.

Förvaring av smycken

Att ha ett smyckeskrin är väldigt vanligt, och det här är ett perfekt sätt att förvara sina smycken på. En del smyckeskrin är genomskinliga, och då har man verkligen koll hela tiden på vad man har och inte har. Det finns många olika stilar och modeller som man kan välja bland, och beroende på hur mycket smycken man har kan man välja sådana som är mer passande.

Hängare för smycken

Om man inte vill ha ett skrin, eller om man vill komplettera skrinet med något, så kan man sätta upp hängare på väggen för sina halsband. Det kan vara snyggt ur ett inredningsperspektiv samtidigt som det finns fördelar med att hänga halsband. Hänger man dem så kommer de ju inte trassla in sig i varandra och man kan enkelt ta på sig det man vill använda för dagen.

Askar och dylikt

Så när man har skaffat sig ett skrin och hängare på väggen så kanske det fortfarande är ont om plats, och då kan man använda sig av fina askar. Det finns väldigt många olika att välja bland och det som är viktigt att tänka på är att man inte skaffar sig för många. Kanske placerar man sina mest värdefulla smycken i askar som man sedan ställer på ett särskilt ställe. Det kan vara tryggt om man känner sig orolig för stöld eller liknande.

Skål i badrummet

Oavsett om det är äkta guld, silver eller diamanter som man har så är det bättre om man lämnar dem utanför badet eller duschen. Detta är även snyggt i vissa fall, det vill säga om man skaffar en skål som är snygg och som passar inredningen i badrummet. Man skulle kunna tänka sig att en vacker kristallskål skulle kunna passa, eller något mer naturligt som en flätad korg. Det här är en smaksak som är helt och hållet upp till den som inreder.

Leave a Reply