Stilen som kallas scandiboho

Snart har den nått Sverige och alla våra hem. Vi pratar om den nya coola stilen som tar oss med storm, nämligen scandicboho. Precis som det låter är det en stil som är en blandning mellan skandinavisk stil och bohemiskt stil. För att få koll på denna nya trend har vi här nedan beskrivit några av de viktigaste detaljerna.

Rotting är en bra bas

För att få till denna mysiga men samtidigt stilrena stil behövs rotting. Numera börjar det komma in rotting mer och mer i våra hem och i butikerna finns de allra flesta prylar i rotting. Du kan hitta stolar, lampskärmar, tvättkorgar, krukor och mattor i rotting. Se dock till att du väljer ut de detaljer som du anser vara snygga detaljer i rotting och låt inte hela hemmet bestå av materialet. Lagom är bäst!

Grönt är ett måste

Ut med orkidéer och rosor, nu är det gröna växter som gäller. De gröna växterna är ett bra komplement till rottingen i ditt hem och de gör hemmet levande. För att lyckas med växterna på bästa sätt bör du placera dem högt och lågt. Gör detta genom att köpa växter som är höga, såsom palmer med stam eller genom att sätta dem på pidestaler, hänga dem i fönster eller sätta dem på golvet. Ju mer höjdvariation desto bättre resultat. Använd också gärna krukor i naturmaterial för att matcha din scandiboho-stil. De gröna växterna renar också luften i ditt hem och ger den syre. Dock luktar inte gröna växter speciellt mycket jämfört med blommor men detta kan enkelt lösas genom ett sprut parfym, testa gärna jean paul gaultier parfym för en härlig doft!

Möbler i naturmaterial

Vitt som har varit inne så länge är inte längre nummer ett när det kommer till möbler. Nu vill vi ha in de naturliga färgerna i våra boho-hem. Byt ut soffbordet, matstolarna och hyllan till material i trä. Om det inte är samma träslag på möblerna spelar egentligen ingen roll så länge de går ihop med varandra.

Gult, beige och brunt

En riktig scandiboho-stil lyfts upp med färger. De färger som passar bäst i sammanhanget är de gula och de beiga tonerna. Låt gärna textiler få synas i dessa färger och resultatet kommer att bli perfekt. Välj gardiner i en gul ton och placera kuddar i soffan som går åt samma färgton. Även en pläd och en matta i dessa toner ger stilen det där lilla extra. Att dessutom hänga upp en väggdekoration på väggen i tyg ger rummet en mjuk och behaglig känsla. Virkade väggdekorationer är extra inne just nu och de är inte bara snygga utan det sägs också att sådana bringar tur för de som bor i hemmet där de hänger.

Leave a Reply