Styla och designa själv

 

 

Styling och design är begrepp som länge bara hört hemma i lyxiga sammanhang. Ståtliga modeller som värdigt paraderar ned för catwalken. Luftiga våningar på
Modern interior of living room with black sofa, floor lamp and coffee table 3d render.Manhattan och glansiga lockar på kändisar när de vandrar runt på röda mattan. Vanligt folk blev inte stylade, utan fick nöja sig med att gå till frissan på hörnet. Att piffa upp ikea-lampor räknades inte som design, utan som pyssel. Styling och design tillhörde en annan värld.

Men världen förändras. Folk vågar ta för sig och bryta normer. Nu kan alla bli stylade, och alla hem kan inredas. Och bättre ändå – man kan göra det själv! Även den som inte har råd eller lust till att anställa en professionell designer eller stylist kan göra sig fin inför fester eller inreda sin bostad moderiktigt, med enkla och billiga medel.

Ofta avser man med styling att forma någons utseende med hjälp av smink, frisyrer, kläder, accessoarer, tatueringar etcetera. Det behöver inte vara en permanent förändring, utan ofta stylar man någon för ett enstaka tillfälle eller, som i fallet med många hårförändringar, ett par månader. Mycket styling går att göra i hemmet, och den som är villig att lägga lite tid och energi kan bli riktigt duktig. Om man inte vill lägga ned mycket pengar på ny, dyr, utrustning är ett tips att kolla in annonssidor som http://www.allaannonser.nu/. Med en billig locktång, tålamod och många internetguider går det mesta!

Internet är en guldgruva för den som vill utforska styling, inredning och design. I modecirklar blir det en allt större trend att fixa sina egna plagg och sedan dela med sig av processen och resultatet. Woman jeans bag - upcycling ideaDessa ”DIY-guider” hamnar på bloggar och på Youtube och får stor spridning, vilket leder till en helt ny typ av trendsättning.

 

Även hemmagjord inredning är en trend som inte kommer dö ut än på länge. Antingen kan man tillverka möbler och inredningsdetaljer från grunden, eller så kan man snygga till färdiga objekt och göra dem mer personliga. Att måla om och patinera trämöbler är populärt, och lika så att ”upcycla” gamla prylar – ta en utsliten sak och ge den nytt liv!

Leave a Reply