Jobba som modestylist

En modestylist jobbar med kläder men har också kunskap om smink och hår. Inte alldeles sällan är det stylisten som koordinerar ett team med både frisörer och make up-artister. Som stylist kan man till exempel arbeta med offentliga personer men även med att ta fram kläder till modereportage, musikvideor och reklamkampanjer. Stylistens jobb går ut på att hitta rätt kläder inför en fotografering eller en reklamfilmsinspelning. Det finns presskontor som har det senaste modet och säsongens kollektioner, antingen i en eller flera uppsättningar. Är den typen av kläder som stylisten är ute efter utlånade får han eller hon låna från olika butiker. Då gäller det också att se till att plaggen inte går sönder eller har några sminkfläckar när de lämnas tillbaka. En stylist är ofta egen företagare och jobbar med längre eller kortare uppdrag på frilansbas. Det är inte heller helt ovanligt att en stylist är utbildad frisör eller arbetar som modeskribent. Vill du utbilda dig till stylist kan du göra det antingen på gymnasienivå, på en Yrkeshögskole-utbildning eller via en privat utbildningsaktör.

Leave a Reply