Styla badrummet

Badrummet glöms ofta bort när man talar om inredning och styling, kanske på grund av att det är ett rum som måste fylla många praktiska funktioner, vilket gör att tyngdpunkten i badrummet ligger på funktionalitet snarare än estetik. Det är dock lika viktigt att man trivs i sitt badrum som i något annat rum i hemmet, eftersom det är i badrummet som de flesta börjar och avslutar sin dag.

Ett enkelt knep för att göra sitt badrum mer trivsamt är att välja ett duschdraperi och handdukar som matchar och som går i en färgskala som man tycker om. Det kan göra stor skillnad för badrummets helhetsintryck om alla textilier i rummet är enhetliga. Dessutom behöver duschdraperier ändå bytas ut med jämna mellanrum för att de ska vara fräscha. Man kan med andra ord slå två flugor i en smäll.bathroom-1228427_960_720

Ett sätt att göra badrummet mer levande är att ta in en eller ett par gröna växter. Det finns flera växter som tål och till och med trivs i badrummets mörker och fukt, och de för inte bara in en färgklick i badrummet, utan skapar också en känsla av att badrummet faktiskt är ett rum, genom att de kan mjuka upp badrummets ofta kala ytor täckta med kakel och porslin.

Om man har plats för fler möbler än de allra nödvändigaste, som handfat och badrumsskåp, kan en oväntad men stilig inredningsdetalj vara att ta in möbler i badrummet som man vanligtvis inte skulle förvänta sig att se där, till exempel en byrå eller en skön stol. På samma sätt som de gröna växterna ger det intrycket av att badrummet är ett rum att vistas i, inte bara att passera tillfälligt, och ger rummet en ombonad känsla. En byrå är dessutom en perfekt plats att ställa ljusstakar eller ljuslyktor med levande ljus. Det varma ljuset från flera lågor kan göra både morgonduschen och kvällens tandborstning till en mer behaglig upplevelse. Om man föredrar det väljer man självklart doftljus istället för vanliga stearinljus eller värmeljus, så att ytterligare ett sinne förutom synen kan njuta av upplevelsen.

Oavsett vilka av dessa stylingtips du väljer att ta till dig, hittar du allt du behöver för att inreda ditt badrum på Byggmax.se.

Leave a Reply