Få tillbaka hårsvallet

Att leka med håret genom att anpassa frisyren efter outfiten, eller färga det, är något många tycker är ett bra sätt att uttrycka sin personlighet på. Problemet är bara att håret kanske inte alltid är så samarbetsvilligt, eller till och med faller av. Läs vidare om det här är något du har drabbats av.

Om du börjar bli tunnhårig är de goda nyheterna att det faktiskt finns något att göra åt saken. Det kanske är extra tröstande att veta nu eftersom en grupp människor drabbats av håravfall som biverkning av covid-19. Förr när man ville ha sitt hår tillbaka var hårtransplantation den enda vägen, men idag finns många andra mindre invasiva behandlingar att välja bland. Hos nordic hair i malmö arbetar man med den biten. Där finns bland annat PRP-behandling och injektionsbehandlingar som hjälper mot håravfall.

Många tappar hår

Det är mest vanligt att män drabbas av håravfall, men för den sakens skull är inte kvinnor helt förskonade. Håravfall kommer ofta med åldern, men många drabbas också unga, kanske redan i 25-årsåldern. Det kan vara extra känsligt när man är ung och tappar hår eftersom håret på något sätt är en symbol för ungdom. Då kan det vara tröstande att veta att även kändisarna drabbas. Här kan du läsa en artikel om just det. Det är dock inte säkert att just du behöver göra en hårtransplantation. Läs vidare för att lära dig om andra metoder.

PRP-behandling för rikare hårväxt

På senare år har något som kallas PRP-behandling blivit populärt när man vill få en rikare hårväxt. PRP-behandling kallas ibland också vampyrbehandling. Det beror på att man använder sig av det egna blodet för att stimulera hårsäckarna. Blod tas helt enkelt från patienten och centrifugeras sedan så att man får fram plasma med trombocyter som man sedan injicerar i problemområdet. Trombocyterna stimulerar sedan hårväxten genom att vidga hårsäcken och skapa ett kraftigare hårstrå. Många blir mycket nöjda efter den här typen av behandling och kan styla sitt hår igen. Vill man satsa på en skonsammare behandling än transplantation är PRP något som man absolut kan överväga. Fördelen med denna behandling är att återhämtningstiden är kortare än efter ett kirurgiskt ingrepp, vilket många uppskattar.

Leave a Reply