Klassiska och tidlösa designväskor

Inget fullbordar väl en outfit såsom en klassisk och tidlös designväska. Det kan kännas svårt att motivera ett köp av en riktigt dyr väska men det finns undantag. De tidlösa designväskorna kan ses som en investering eftersom de aldrig går ur tiden. Genom att sköta om dem på rätt sätt kommer du att kunna använda dem livet ut. Dessutom har de ett högt andrahandsvärde om du mot förmodan skulle vilja sälja din väska. Visst kan du köpa en billig kopia men det köpet kommer du säkert att ångra ganska snabbt eftersom dess kvalitet vanligtvis är tvivelaktig. Investera hellre i till exempel en äkta klassisk Chanel som den lilla svarta Flap Bag. När du väl har köpt kommer du att känna en härlig tillfredsställelse bara genom att stryka handen över den. Troligtvis kommer du även att vilja ha den bredvid dig i sängen till en början. Även om prislappen på en bit över 30000 kronor kanske känns i plånboken finns det hållbara motiv till att försvara köpet.

Moderna klassiker som kommit för att stanna

Många av de klassiska designväskorna som aldrig går ur tiden har funnits med från 50-talet. Kellyväskan från Hermes till exempel fick sitt nuvarande namn 1956 efter att Grace Kelly burit den vid sin förlovning. Tidigare hette den H, men idag heter den Kellyväskan och är fortfarande omåttligt populär. Louis Vuittons väska vid namn Speedy har hängt med ända sedan 30-talet och på 60-talet fick den ännu en uppsving i popularitet då Audrey Hepburn ofta syntes med denna. En del designväskor av senare datum har redan hunnit bli klassiker. Att Célines väska är en modern klassiker som kommit för att stanna är ett som är säkert. Denna smarta minimalistiska handväska fungerar i alla sammanhang och om du ska köpa endast en designväska är den ett bra alternativ. En annan favorit är Roady Bag från modehuset YSL. Den lanserades 2009 och har redan hängt på många kändisars axlar och har troligtvis kommit för att stanna. Att kändisarna spelar en mycket stor roll för populariteten av väskorna är tydligt eller kan det vara tvärtom att kändisarna och de rika vill synas med modehusens designväskor?

Designväskor för alla

På senare tid har det blivit alltmer vanligt att även yngre har designväskor. För 20-30 år sedan var det inte alls lika vanligt. I dag vill de flesta som följer modet även ha en väska som passar till. Du behöver inte investera i en väska som kostar tiotusentals kronor utan det finns många billigare alternativ som gör att alla kan ha en designväska. Ett köp av en populär DKNY väska behöver inte överstiga tvåtusen kronor. Att köpa begagnade designväskor är också ett bra alternativ lika som att du själv kan sälja din egen när du vill ha en annan. Eftersom de flesta tar god hand om sina dyra väskor behöver det inte ens synas att en väska är begagnad. Det gäller dock att ha koll och besöka secondhandbutikerna ofta för det är ofta åtgång på designväskor. Många köper billiga kopior på utlandsresor men som tidigare nämnts ångrar många sitt köp eftersom kvaliteten oftast är riktigt usel. Det är dessutom förbjudet att sälja dessa kopior.

Leave a Reply