Hygien som stylist

Som stylist arbetar du med att välja ut kläder, frisyr, smink och liknande till kunder. Det kan vara inför tv-inspelningar, fotograferingar och mycket annat. Du kan också vara den som sminkar eller ordnar frisyr på en annan person. Därför är det enormt viktigt att du har koll på hygienen.

Håll händerna rena

Som stylist bör du alltid se till att du har rena händer. Du bör även vårda dina händer så att kunderna slipper utsättas för hudsprickor och liknande som dessutom kan samla bakterier. Om du har vårtor på händerna som du tycker misspryder kan produkten Vårtfri göra så att du snabbt kommer till rätta med problemet. Du gör också klokt i att hålla naglarna korta. På så vis blir de lättare att hålla rena och du riskerar inte heller att riva en kund eller klient med nageln.

Vårda redskapen

Som stylist använder du en hel del redskap när du ska sminka eller ordna håret på kunderna. Det är viktigt att du tar bra hand om dem och tvättar dem. Sminkborstar och makeupsvampar kan annars föra vidare bakterier från en kund till en annan och det kan resultera i finnar eller andra hudproblem. Det allra bästa är om du kan använda engångsredskap i den mån det går. I annat fall bör borstar, kammar, sminkborstar och annat tvättas med sminkborttagning och gärna spritas mellan varje kund.

Leave a Reply